10 οφέλη από την κατανάλωση κόκκινου κρασιού. Το τρίτο που θα εκπλαγείτε …

Το κόκκινο κρασί είναι ένα ποτό που έχει μοναδικό γούστο και μεθυσμένος μεθυσμένος από κυρίες, όχι μόνο με την ευκαιρία ενός δείπνου για δύο. Όταν καταναλώνεται περιστασιακά, βοηθά στη χαλάρωση, κάνει τις στιγμές με ένα βιβλίο ή μια καλή ταινία πιο ευχάριστη, χάρη στην οποία είναι ευκολότερο να ξεφύγετε από τα προβλήματα ή να εισαγάγετε μια ρομαντική διάθεση.

Φυσικά, δεν μπορείτε να πίνετε μεγάλες ποσότητες κόκκινου κρασιού, όπως οποιοδήποτε άλλο ποτό, με ατιμωρησία. Γνωρίζουμε τι είναι ένα πονοκέφαλο, και κανένας από εμάς δεν ονειρεύεται να έχει πρωί πονοκέφαλο.

Το κρασί έχει πολλά οφέλη για την υγεία, οπότε αξίζει να το πίνετε πιο συχνά, αλλά με το κεφάλι

Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή διαφόρων μελετών, έχουν δείξει ότι το κρασί έχει πολλά πολύτιμα οφέλη για το ανθρώπινο σώμα, ειδικά χάρη στην περιεκτικότητα σε ρεσβερατρόλη. Είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση και την εμφάνιση πολλών ασθενειών.

Κανείς δεν ενθαρρύνει τον αλκοολισμό και πίνει ένα λίτρο κρασί κάθε μέρα. Αρκεί για τους άντρες να επιτρέψουν στον εαυτό τους δύο ποτήρια κρασί κατά τη διάρκεια της ημέρας, και κυρίες – ένα. Η μέτρια κατανάλωση αυτού του τύπου αλκοόλ έχει πολλά οφέλη. Αλλά πρέπει να αγαπάμε το κόκκινο κρασί.

Προστατεύει την καρδιά

Ναι, οι προκυανιδίνες που περιέχονται στο κόκκινο κρασί βελτιώνουν τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος, αποτρέποντας τη μετατροπή της χοληστερόλης σε μορφή που είναι πιο επικίνδυνη για τις αρτηρίες. Τα φυτοχημικά προϊόντα υποστηρίζουν την παραγωγή καλής χοληστερόλης και τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τον βλεννογόνο των στεφανιαίων αγγείων.

Επεκτείνει τη νεολαία

Η ρεσβερατρόλη που περιέχεται στο κόκκινο κρασί διεγείρει το γονίδιο μακροζωίας – SIR2, επιταχύνει την παραγωγή πρωτεϊνών που προστατεύουν το ανθρώπινο σώμα από τη γήρανση. Το κόκκινο κρασί περιέχει πέντε φορές περισσότερη ρεσβερατρόλη από το λευκό κρασί.

Προστατεύει τα δόντια

Τα αντιοξειδωτικά αναστέλλουν την ανάπτυξη βακτηρίων που συμβάλλουν στο σχηματισμό κοιλοτήτων στα δόντια του στόματος. Η κατανάλωση κόκκινου κρασιού σκοτώνει απλά αυτά τα βακτήρια.

Επηρεάζει τη βελτίωση της μνήμης

Το κόκκινο κρασί βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και έτσι θρέφει τον εγκέφαλο και η ρεσβερατρόλη έχει θετική επίδραση στη βραχυπρόθεσμη μνήμη.

Βελτιώνει την πέψη

Αυξάνει την σιελόρροια και την παραγωγή πεπτικών ενζύμων, καθώς επίσης διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, χάρη στα οποία θρεπτικά συστατικά φτάνουν στην κυκλοφορία του αίματος γρηγορότερα κατά τη διάρκεια των γευμάτων που πλένονται με κρασί. Το κινναμικό οξύ υποστηρίζει την έκκριση της χολής, έτσι χωνεύουμε το λίπος γρηγορότερα.

Αποφεύγει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Λειτουργεί αραιώνοντας το αίμα, αποτρέποντας τη συσσώρευση θρόμβων και χοληστερόλης στις αρτηρίες. Με τη σειρά του, η ρεσβερατρόλη βοηθά στην πρόληψη βλάβης στους νευρώνες του εγκεφάλου, η οποία προστατεύει τον εγκέφαλο.

Αποτρέπει τον καρκίνο

Η ρεσβερατρόλη εμποδίζει τα καρκινικά κύτταρα να παράγουν την βασική πρωτεΐνη από την οποία παράγονται όγκοι και η απιγενίνη στο κρασί μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη όγκων.

Προστατεύει από τον διαβήτη τύπου 2

Οι γυναίκες που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φλαβονοειδών είναι πιο πιθανό να αποφύγουν τον διαβήτη. Το κρασί υποστηρίζει την απόκριση του οργανισμού στην ινσουλίνη, η οποία είναι ένα εργαλείο που ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Αυξάνει τη λίμπιντο

Τα αντιοξειδωτικά έχουν ευεργετική επίδραση στα αιμοφόρα αγγεία, διευρύνοντας τα και βελτιώνοντας την παροχή αίματος. Επιπλέον, μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο διαταραχών παραγωγής σπέρματος ανδρών, κάτι που είναι σημαντικό για ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν.

Ενισχύει την όραση

Οι επιστήμονες στην Ισλανδία έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που πίνουν μέτριες ποσότητες κόκκινου κρασιού έχουν έως και 32 τοις εκατό. μεγαλύτερη πιθανότητα αποφυγής καταρράκτη από τους αποχές.

Φυσικά, τα οφέλη του κόκκινου κρασιού δεν πρέπει να το κάνουν υπερβολικό. Παρά τις ευεργετικές επιδράσεις του κρασιού, υπάρχει ακόμη αλκοόλ που προκαλεί υπερβολικές σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

Είναι υγιές το κρασί;

Το κόκκινο κρασί είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αλκοολούχα ποτά σε όλο τον κόσμο. Τρώγεται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι ιδιότητες υγείας του περιγράφονται ευρέως στην επιστημονική βιβλιογραφία. Ωστόσο, η κατανάλωση κρασιού προκαλεί κάποια διαμάχη σχετικά με τον πραγματικό αντίκτυπό της στην ανθρώπινη υγεία.

Οι απόψεις σχετικά με τις συστάσεις σχετικά με τη συμπερίληψη αυτού του προϊόντος στην καθημερινή διατροφή είναι διαφορετικές. Ως εκ τούτου, σε αυτό το άρθρο αποφασίστηκε να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό το ποτό και να θέσετε ζητήματα όπως: Επιπλέον, στο τέλος του άρθρου, έχουμε συμπεριλάβει τρεις δείγματα συνταγών με κόκκινο κρασί.

Εάν πίνετε κρασί σε καθημερινή βάση ή αν αναρωτιέστε εάν αξίζει να το προσεγγίζετε τακτικά, αυτό το άρθρο είναι μόνο για εσάς! Σας προσκαλούμε να διαβάσετε.

μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *