Φροντίδα κάποιου με καρδιακή ανεπάρκεια

4

Το να είσαι φροντιστής σε κάποιον άρρωστο μπορεί να είναι εκφοβιστικό. Περισσότερο όταν πρέπει να φροντίσετε κάποιον με μια κατάσταση όπως η καρδιακή ανεπάρκεια, καθώς έχει τη δυνατότητα να μειώσει το προσδόκιμο ζωής κάποιου. Από τη διαχείριση της διατροφής τους για τη φροντίδα των φαρμάκων τους και άλλες καθημερινές δουλειές όπως φαγητό, κολύμβηση και αναψυχή κλπ., ο κατάλογος μπορεί να συνεχιστεί.

Ναι, μπορεί να μην ακούγεται εύκολο, αλλά με τη σωστή υποστήριξη και ακολουθώντας τις συμβουλές φροντίδας μπορείτε εύκολα να πλεύσετε μέσα από τις δύσκολες στιγμές και να είστε η υποστήριξη που μπορεί να εξαρτάται από το αγαπημένο σας πρόσωπο για ανιδιοτελή φροντίδα και αγάπη.

Αλλάξτε τον τρόπο ζωής σας

1Τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση της φροντίδας για κάποιον με καρδιακή ανεπάρκεια. Η φροντίδα κάποιου με καρδιακή ανεπάρκεια απαιτεί μια μακροπρόθεσμη δέσμευση, μια τεράστια ποσότητα υπομονής και ενέργειας. Η διάγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο όχι μόνο στη ζωή του ατόμου που πάσχει από αυτό αλλά και σε εκείνη του φροντιστή. Ως εκ τούτου, ως φροντιστής, στο επίκεντρο της δέσμευσής σας για το αγαπημένο σας πρόσωπο θα πρέπει να είναι να καταλάβετε πρώτα για την καρδιακή πάθηση με την οποία έχει διαγνωστεί το άτομο.

Με αυτόν τον τρόπο θα σας βοηθήσει να καθορίσετε πόσο θα πρέπει να αλλάξει τις αντίστοιχες τρόπο ζωής σας για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εδώ είναι μερικές συμβουλές και συμβουλές που θα πρέπει να έρθει βολικό για να σας βοηθήσει να βοηθήσει το αγαπημένο σας πρόσωπο στο να κάνει την ημέρα με την ημέρα τη ζωή τους άνετα, αποφύγετε οποιαδήποτε οξεία επεισόδια επιδείνωσης της καρδιακής ανεπάρκειας, και να βελτιώσει τη συνολική έκβαση.

Συμβουλές για τη φροντίδα των ασθενών με καρδιά. Η αυτο-φροντίδα είναι σημαντική: ο ρόλος ενός φροντιστή δεν είναι πάντα γεμάτος προκλήσεις. Μπορεί να είναι μια ανταμείβοντας εμπειρία πάρα πολύ. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν αγνοείτε το γεγονός ότι η δική σας υγεία και ευεξία είναι εξίσου σημαντική. Ένα ψυχικά και σωματικά κουρασμένο άτομο δεν μπορεί να φροντίσει άλλο άρρωστο άτομο. Η αδιαμφισβήτητη ανιδιοτέλεια είναι ένας καλός τρόπος να δείξετε ότι φροντίζετε κάποιον, αλλά αγνοώντας τις δικές σας ανάγκες σε σχέση με αυτές των άλλων, θα σας ματαιώσει και θα σας κάνει ευερέθιστους.

Αλλαγή των διατροφικών συνηθειών

2Να είστε σε εγρήγορση για αλλαγές και συμπτώματα: ως φροντιστής, θα πρέπει να θεωρείτε τον εαυτό σας αναπόσπαστο μέρος της ομάδας υγειονομικής περίθαλψης του ασθενούς. Ως εκ τούτου, η κύρια εστίασή σας πρέπει να είναι στην παρακολούθηση των καθημερινών μετρήσεων και των παραμέτρων υγείας του ασθενούς που μπορεί να υποδηλώνουν ότι η καρδιακή ανεπάρκεια επιδεινώνεται. Εάν παρατηρήσετε συμπτώματα όπως ξαφνική αύξηση βάρους, πρήξιμο στα κάτω πόδια, στην κοιλιά ή στα πόδια ή επαναλαμβανόμενες καταγγελίες δυσκολίας στην αναπνοή και κόπωση θα πρέπει να ξεκινήσετε αμέσως τη δράση και να αναφέρετε το ίδιο στον γιατρό.

Αλλαγή & διατήρηση του τρόπου ζωής: εάν ένας αγαπημένος έχει νοσηλευτεί για καρδιακή ανεπάρκεια, η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών και των συνηθειών του τρόπου ζωής μόλις επιστρέψουν στο σπίτι θα πρέπει να είναι η κύρια εστίασή σας. Επειδή δεν υπάρχει οριστική θεραπεία για τις περισσότερες μορφές καρδιακών αποτυχιών, κάνοντας ένα σημαντικό ποσό αλλαγών στον τρόπο ζωής μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της επιβάρυνσης των καρδιακών μυών καθώς και στην ενίσχυση της θεραπείας των υποκείμενων συνθηκών που μπορεί να συνέβαλαν στην καρδιακή ανεπάρκεια στην πρώτη θέση.

Ενθαρρύνετε τον ασθενή να αρχίσει να ασκεί καθώς μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους και να μειώσει το άγχος. Αλλά θυμηθείτε, δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να “σπρώξετε” ή “να το παρακάνετε”. Η κατανάλωση υγιεινής διατροφής, η αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ και η διακοπή του καπνίσματος είναι μερικά άλλα πράγματα που θα βοηθούσαν στην αύξηση των πιθανοτήτων αποφυγής επανεισδοχής στο νοσοκομείο.

Η καρδιακή ανεπάρκεια είναι μια τρομακτική κατάσταση

3Χορήγηση φαρμάκων όπως συνταγογραφήθηκε: ένα κρίσιμο μέρος της φροντίδας των καρδιακών ασθενών είναι να διασφαλιστεί ότι ο ασθενής δεν θα χάσει την ημερήσια δόση των φαρμάκων. Ανάλογα με την αιτία της καρδιακής ανεπάρκειας και τη σοβαρότητα της κατάστασης του ασθενούς, οι γιατροί συνταγογραφούν ορισμένα φάρμακα που πρέπει να ληφθούν εγκαίρως. Σε περίπτωση που δυσκολεύεστε να συνεχίσετε με το πρόγραμμα φαρμάκων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν διοργανωτή χαπιών, μια κινητή υπενθύμιση ή ακόμα και να κολλήσετε κολλώδεις σημειώσεις στο υπνοδωμάτιο, την κουζίνα και το μπάνιο για να σας υπενθυμίσω το ίδιο.

Η καρδιακή ανεπάρκεια είναι μια τρομακτική κατάσταση, αλλά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αισθάνεστε παγιδευμένοι από τα αποτελέσματά της. Ενώ το αγαπημένο σας πρόσωπο αναρρώνει, παρέχοντάς τους το σωστό είδος σωματικής και συναισθηματικής υποστήριξης μπορεί να τους βοηθήσει να διαχειριστούν καλύτερα την ευεξία τους. Πάρτε τους για τακτικούς ελέγχους και ξοδέψτε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί τους για να ενισχύσετε το ηθικό τους και να τους κάνετε να αισθάνονται χωρίς αποκλεισμούς.

Για να τους βοηθήσετε περαιτέρω να αποκαταστήσουν, να ανακάμψουν και να παραμείνουν ενεργοί, μπορείτε να ταξινομήσετε τη βοήθεια πιστοποιημένων και εκπαιδευμένων φυσιοθεραπευτών. Κάτι τέτοιο όχι μόνο θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς, αλλά θα μειώσει επίσης τις πιθανότητες επανεισδοχής στο νοσοκομείο. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φυσιοθεραπεία στο σπίτι υπηρεσίες για καρδιακή ανεπάρκεια και άλλες καρδιαγγειακές παθήσεις.

μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *