Το κρασί μπορεί να είναι σύμμαχος της διατροφής σας! Πρέπει να τα πίνεις σωστά …

Μπορείτε να κάνετε δίαιτα χωρίς να παραλείψετε το κρασί; Μια δίαιτα αδυνατίσματος σπάνια σχετίζεται με την ευχαρίστηση. Κυρίως πρόκειται να εγκαταλείψετε αυτό που αγαπάτε και να αναγκάσετε τον εαυτό σας να κάνει αυτό που δεν έχετε πραγματικά καρδιά. Έτσι, απαγορεύονται τα πατατάκια, τα μπισκότα, η πίτσα και τα ανθρακούχα ποτά, και συνταγογραφούνται – σπορ και κατσαρό σαλάτα.

Σαν να μην ήταν αρκετό, ο κατάλογος των υποχρεωτικών και των απαγορευμένων ενεργειών προχωρά, παρεμβαίνοντας με τη ζωή μας σε κάπως εξωφρενικό βαθμό. Καρπός? Μόνο πριν από τις 18:00 και όχι πάρα πολύ. Λευκό ψωμί, κίτρινο τυρί; Απολύτως! Αλκοόλ? Σε καμία περίπτωση! Ωστόσο, έχουμε καλά νέα για όλους όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Δεν χρειάζεται να πετάξετε αλκοόλ από τη διατροφή σας. Λοιπόν, όχι στην πτώση, τουλάχιστον.

Μπορείτε, αλλά με κοινή λογική

Ειδικά οι άνθρωποι που δεν πάσχουν από παχυσαρκία, που χρειάζονται μια πολύ περιοριστική διατροφή, και θέλουν μόνο να χάσουν μερικά κιλά πριν από την ερχόμενη άνοιξη, δεν χρειάζεται να εγκαταλείψουν το αλκοόλ εντελώς. Ωστόσο, αξίζει να το καταναλώνετε με σύνεση.

Τα γλυκά αλκοόλ είναι τα πιο θερμιδικά – όλα τα λικέρ, γλυκές βότκες και λικέρ – καθώς και το κονιάκ και το ουίσκι. Επιπλέον, τα πίνουμε συχνά σε ποτά με γλυκά ποτά και σιρόπια. Επομένως, εάν θέλουμε ισχυρότερο αλκοόλ, πρέπει να επιλέξουμε καθαρή βότκα.

Εάν θέλετε απολύτως να πιείτε ένα κοκτέιλ, επιλέξτε βότκα με χυμό φρούτων ή, για παράδειγμα, μεταλλικό νερό και φρέσκο ​​χυμό λεμονιού. Όσον αφορά την μπύρα – σε σύγκριση με άλλες αλκοόλες, δεν είναι πολύ θερμιδική, αλλά συνήθως το πίνουμε σε μεγάλες ποσότητες.

Να θυμάστε ότι δύο μπύρες έχουν πάνω από 500 θερμίδες, κάτι που αποτελεί μεγάλο μέρος της καθημερινής μας απαίτησης. Ο εχθρός της διατροφής μας είναι επίσης το γεγονός ότι όταν πίνουμε μπύρα, τρώμε συνήθως πολύ θερμίδες γεύματα – μάρκες, πατάτες, πίτσα. Το κρασί είναι η καλύτερη αλκοολική επιλογή για όσους κάνουν δίαιτα.

Για άτομα που κάνουν δίαιτα, συνιστώ ξηρό κρασί. Το λιγότερο θερμιδικό είναι λευκό – 150 ml είναι λιγότερο από 100 kcal. Ωστόσο, το κόκκινο είναι ελαφρώς θερμιδικό και υποστηρίζει επιπλέον την πέψη. Ωστόσο, δεν προτείνω γλυκά ή αφρώδη κρασιά – περιέχουν πολλή ζάχαρη και έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη – λέει ο Vano Makhniashvili , ειδικός της γεωργιανής μάρκας Marani .

Στεγνώστε με μέτρο

Το ξηρό κρασί πρέπει σίγουρα να είναι η πρώτη μας επιλογή εάν θέλουμε να πίνουμε αλκοόλ κατά τη διάρκεια της διατροφής. Η κατανάλωση ξηρού κρασιού σε μικρές ποσότητες έχει καλή επίδραση στην υγεία μας. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να περιέχει ουσίες που εμποδίζουν την αποθήκευση λίπους στο σώμα.

Ωστόσο, σίγουρα περιέχει αντιοξειδωτικά, χάρη στα οποία βοηθά στην πέψη – εξηγεί ο ειδικός Marani. Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι δεν πρέπει ποτέ, ειδικά όταν κάνετε δίαιτα, να το παρακάνετε με την ποσότητα αλκοόλ που πίνετε. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η αποδεκτή ποσότητα κρασιού που πίνει είναι 6-7 ποτήρια την εβδομάδα, και σίγουρα όχι κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, αλλά μάλλον κάθε μέρα μέχρι το μεσημεριανό γεύμα.

Λάβετε υπόψη ότι μετά την κατανάλωση αλκοόλ, ο μεταβολικός μας ρυθμός μειώνεται κατά 30%. Η συχνή, υπερβολική κατανάλωση οποιουδήποτε ποτού δεν θα είναι καλή όχι μόνο για τη διατροφή σας, αλλά και για την υγεία σας.

Τι κρασί να πίνεις σε δίαιτα; Ακολουθεί μια λίστα με τα λιγότερο θερμιδικά ποτά

Εάν χάνετε βάρος και έχετε λόγο να φτάσετε σε μια λάμπα, μην επιλέξετε Prosecco! Προσπαθείτε να χάσετε μερικά κιλά; Αυτό θα πετύχει μόλις το αλκοόλ εξαφανιστεί από τη ρουτίνα σας. Η τακτική κατανάλωση ποσοστών διαταράσσει το μεταβολισμό και καθιστά δύσκολη την ανάπτυξη μυϊκής μάζας όταν παίζουμε αθλητικά. Δυστυχώς, τα αγαπημένα ποτά είναι πολύ θερμιδικά. Μια υγιεινή διατροφή θα είναι άχρηστη εάν πίνετε το ποτήρι σας πολύ συχνά.

Πρέπει το κρασί να είναι επίσης στη μαύρη λίστα μας; Μετά από όλα, έχουμε γράψει περισσότερες από μία φορές ότι το ποτό σταφυλιών είναι ευεργετικό για την υγεία. Βοηθά στην πέψη και έχει πολλά αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Είναι ενδιαφέρον ότι το κρασί είναι υπέροχο για τα μαλλιά! Η ρετινόλη που περιέχεται σε αυτό αναγεννά τα από μέσα. Αυτό είναι το μυστικό ομορφιάς πολλών Ιταλών γυναικών.

Έχουμε καλά νέα για εσάς – το κρασί είναι αλκοόλ που μπορεί να πιει σε μια δίαιτα. Εφόσον φτάσουμε στο σωστό μπουκάλι και … το διατηρούμε με μέτρο. Δύο ποσοστιαίες λυχνίες κάθε φορά θα πρέπει να είναι περισσότερο από αρκετές! Ποιος τύπος κρασιού πρέπει να επιλέξετε;

Τα λευκά κρασιά έχουν λιγότερες θερμίδες από τα κόκκινα κρασιά και τα γλυκά κρασιά είναι πιο θερμιδικά από τα ξηρά.

Όσο καλύτερο είναι το κρασί, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να έχει τεχνητά γλυκαντικά. Στη συνέχεια, η θερμιδική περιεκτικότητα του ποτού εξαρτάται από την περιεκτικότητα σε ζάχαρη των σταφυλιών από τα οποία παράγεται το κρασί. Ένα ποτήρι γλυκό λευκό κρασί μπορεί να έχει από 111 έως 213 kcal, ξηρό λευκό κρασί από 107 kcal έως 173 kcal, γλυκό επιδόρπιο κρασί από 189 kcal έως 275 kcal, και ξηρό κόκκινο κρασί από 135 kcal έως 195 kcal.

Εάν θέλετε να πιείτε κρασί ενώ κάνετε δίαιτα, ξεχάστε το prosecco. Αν και οι φυσαλίδες φαίνονται αθώες, έχουν πολλή ζάχαρη σε αυτά και είναι επιζήμιες για την ομορφιά (διαβάστε >>). Ο συνδυασμός τους με ένα γλυκό επιδόρπιο είναι μια πραγματική βόμβα θερμίδων.

Ωστόσο, αυτό το δίδυμο είναι δύσκολο να αντισταθεί – τυρί βατόμουρου με prosecco και prosecco donuts κατακτά τον κόσμο των γαστρονομικών απολαύσεων.  Σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε ημι-ξηρό λευκό κρασί: Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc. Εάν προτιμάτε το κόκκινο κρασί, πηγαίνετε για τριαντάφυλλο, merlot ή pinot noir.

μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *