Η διατροφή που λέει στο σώμα να μην γεράσει

Η διατροφή που λέει στο σώμα να μην γεράσει

Μέσα από μια συγκεκριμένη καθημερινή διατροφή και περιοδικές δίαιτες που μιμούνται τη νηστεία είναι δυνατόν να επαναπρογραμματίσουμε, να προστατέψουμε και να αναγεννήσουμε τα κύτταρα του σώματός μας. Για να πούμε ότι είναι ο Valter Longo, βιοχημικός, καθηγητής Γεροντολογίας και βιολογικών επιστημών και διευθυντής του Ινστιτούτου μακροζωίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας. Ο υπότιτλος του βιβλίου του, η δίαιτα μακροζωίας, που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ιταλία, υπόσχεται πολλά: Ζήστε μέχρι 110 χρόνια υγιή. Ξέρει λίγο μαγικό, αλλά για να είναι μαγικό, λέει ο Valter Longo, είναι μόνο το ανθρώπινο σώμα “με την ικανότητά του να επισκευάζεται και να αναγεννάται”.

Η φόρμουλα είναι η βάση της Διατροφής, της Μακροζωίας είναι τα ακόλουθα: υιοθετήστε μια διατροφή που να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε μια διατροφή με 100% φυτικά, περιορίζοντας την κατανάλωση ψαριών 2-3 φορές την εβδομάδα, μειώνουν την πρωτεΐνη στο ελάχιστο απαραίτητο, να μειώσει το ευαίσθητο λίπη και σάκχαρα, και να μεγιστοποιήσουν τα καλά λίπη (όπως το ελαιόλαδο) και σύνθετων υδατανθράκων, να είναι όλα τα θρεπτικά συστατικά, κάνουν τρία γεύματα ανά ημέρα για 12 ώρες. Σε γενικές γραμμές Longo συνιστά να επιλέξετε ανάμεσα στα τρόφιμα που επιτρέπονται, εκείνοι που έτρωγαν ακόμα και τους παππούδες και τους προ-παππούδες μας, επειδή πιο κατάλληλο για τον γονότυπο μας, και να μην ξεχνάμε ότι καμία δίαιτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη σωματική δραστηριότητα, η οποία πρέπει να ασκείται τακτικά, και κατά προτίμηση στην ύπαιθρο.

Είμαστε προγραμματισμένοι να γεράσουμε;

Είμαστε προγραμματισμένοι να γεράσουμε;Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν μεγάλα νέα και από ορισμένες απόψεις η διατροφή που περιγράφεται μοιάζει πολύ με μια κανονική μεσογειακή διατροφή. Πού είναι λοιπόν η επανάσταση και γιατί πρέπει να εμπιστευτούμε τον καθηγητή Λόνγκο; Το βιβλίο συνοψίζει τα αποτελέσματα της έρευνας και των κλινικών δοκιμών που πραγματοποίησε στη Μέκκα των μελετών μακροζωίας, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, και τα δεδομένα που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του σε όλο τον κόσμο αναζητώντας τα μυστικά των υπερφυσικών. Τα αποδεικτικά στοιχεία στα οποία έχει έρθει ο μελετητής είναι ότι μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων επιβραδύνει τις διαδικασίες γήρανσης. Συγκεκριμένα, η μείωση των σακχάρων και των πρωτεϊνών θα μπορούσε να αναστείλει τη δραστηριότητα του υποδοχέα αυξητικής ορμόνης, υπεύθυνη για σοβαρές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, του διαβήτη και πολλών καρδιαγγειακών παθήσεων.

Η καινοτομία που εισήγαγε ο Longo αφορά την έννοια της” προγραμματισμένης γήρανσης”: πιο σημαντική από τον λόγο για τον οποίο γερνάμε, είναι να καταλάβουμε ποια στρατηγική πρέπει να υιοθετήσουμε για να κάνουμε το σώμα μας ενεργούς μηχανισμούς προστασίας και”αυτο-επισκευής”. Με άλλα λόγια, πρέπει να ξαναγράψουμε τις πληροφορίες “Τώρα μπορείτε να αρχίσετε να γερνάτε”, η οποία αρχίζει να κυκλοφορεί γύρω στην ηλικία των 40 ετών, με τις πληροφορίες “μείνετε νέοι”. Το μακρόβιο ελιξίριο πρέπει επομένως να αναζητηθεί στα γονίδια, στους πύργους ελέγχου που λένε στα κύτταρα μας πώς πρέπει να συμπεριφέρονται και ένα από τα οχήματα που επηρεάζουν αυτούς τους ελεγκτές είναι η δύναμη.

Η πιο φιλόδοξη υπόσχεση της δίαιτας μακροζωίας δεν είναι να ζήσει πολύ, αλλά να πεθάνει υγιής. Ο καθηγητής Longo λέει ότι οι δοκιμές σε μερικές ζύμες και ποντίκια και κλινικές μελέτες σε ανθρώπους έχουν δείξει ότι ένα καθεστώς περιορισμού των θερμίδων μειώνει την εμφάνιση της νόσου και επιτρέπει σε κάθε οργανισμό να ζει περισσότερο. Επιπλέον, το” άγχος ” που προκαλείται σε ένα κύτταρο όταν είναι πεινασμένο, προκαλεί μια αντίδραση που την αναγκάζει να προστατευθεί. Για να επιτευχθεί η ίδια αντίδραση σε έναν πολύπλοκο οργανισμό, είναι δυνατόν να τον “εξαπατήσουμε” κάνοντάς τον να πιστέψει ότι νηστεύει, χωρίς να τον υποτάξει στις στερήσεις ενός πραγματικού διαιτητικού περιορισμού. Εξ ου και το όνομα της δίαιτας mima-νηστείας( DMD), ένα θεμελιώδες συστατικό της δίαιτας μακροζωίας.

Ποια είναι η δίαιτα νηστείας mima (dmd);

Ποια είναι η δίαιτα νηστείας mima (dmd);Εάν παραταθεί με την πάροδο του χρόνου, ένας περιορισμός τροφίμων μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες, αλλά η περιοδική και βραχύβια νηστεία, υποστηρίζει ο Valter Longo, προκαλεί μια σειρά θετικών αντιδράσεων στο σώμα μας. Το DMD πρέπει να παρατηρείται για 5 ημέρες κάθε 1-6 μήνες ανάλογα με το σωματικό βάρος και τις ατομικές διατροφικές ανάγκες. Περιέχει θερμίδες, βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά σε τέτοιο βαθμό ώστε να απαιτεί την επίβλεψη ενός γιατρού ή ενός βιολόγου διατροφολόγου και μπορεί να ασκηθεί από την πλειοψηφία των ανθρώπων (ο αποκλεισμός αφορά, για παράδειγμα, έγκυες γυναίκες ή άτομα με ανορεξία).

Τα οφέλη της ” διαλείπουσας νηστείας”

Τα οφέλη της  διαλείπουσας νηστείας”Η περίοδος νηστείας θα ενεργοποιούσε στο σώμα τον τρόπο αντιγήρανσης και την” αφύπνιση ” των βλαστικών κυττάρων, πράγμα που θα ήταν πιο αποτελεσματικό στην αντικατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων του σώματος. Κατά τη διάρκεια κλινικών δοκιμών, ο Longo βρήκε σε άτομα που υποβάλλονται σε DMD την απώλεια βάρους (κυρίως κοιλιακό λίπος), την αύξηση της μυϊκής μάζας, τη μείωση των υψηλών επιπέδων γλυκόζης, τη μείωση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων και, πάνω απ ‘ όλα, τη μείωση του IGF-1, ενός από τους μεσολαβητές της αυξητικής ορμόνης, η οποία συνδέεται με υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης του κινδύνου όγκου.

Αποφύγετε το DIY

Η σύσταση που προσθέτει ο Longo είναι να αποφύγετε το Do-It-Yourself και πάντα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή έναν διατροφολόγο βιολόγο πριν ξεκινήσετε τη διατροφή του. Αφήνει λίγο αμηχανία ότι το DMD είναι διαθέσιμο σε κιτ που μπορούν επίσης να αγοραστούν online στην αμερικανική ιστοσελίδα της L-Nutra, μιας εταιρείας της οποίας ο καθηγητής Longo είναι ιδρυτής και συν-μέτοχος. Στο βιβλίο του ο Longo εξηγεί ότι όλα τα έσοδα από πωλήσεις, τουλάχιστον όσον αφορά το μερίδιο των μετοχών του, προορίζονται για τη χρηματοδότηση της έρευνας. Το γεγονός παραμένει ότι η ευκολία πρόσβασης στο κιτ θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια “οικιακή” χρήση της διατροφής, αν και το όνομα ενός γιατρού ή διατροφολόγου απαιτείται επίσης για την αγορά.

μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *