Συμβουλές για την απώλεια βάρους

Συμβουλές για την απώλεια βάρους

Η πορεία προς την απώλεια βάρους είναι διαφορετική για όλους, γιατί έτσι πρέπει να είναι, αλλά υπάρχουν αρχικά στάδια που ταιριάζουν σε οποιοδήποτε άτομο. Πολλοί δεν έχουν απολύτως καμία ιδέα για το πώς να αρχίσουν να χάσουν βάρος και δεν υπάρχει τίποτα λάθος. Θέλω λοιπόν να διευκρινίσω μερικά βασικά πράγματα για εσάς.

Εσείς αποφασίζετε

Εσείς αποφασίζετεΣυμβουλή νούμερο ένα: είστε το μόνο άτομο που μπορεί να αποφασίσει πότε είναι ώρα να ξεκινήσει και κανένας άλλος δεν μπορεί να αποφασίσει για εσάς ή να σας αναγκάσει να το κάνετε αν δεν το νιώθετε. Έτυχε να συνεργαστώ με ανθρώπους που προσπαθούσαν να χάσουν βάρος, αλλά εγκατέλειψαν λίγο μετά επειδή η αποφασιστικότητα και οι καλές προθέσεις ξεθωριάστηκαν αμέσως. Πολλοί συχνά βρίσκονται ακόμη και για το τι τρώνε.

Περπατάει

Τα οφέλη από την άσκηση μιας δραστηριότητας όπως το περπάτημα είναι αναρίθμητα και συχνά υποτιμούνται. Το περπάτημα δεν απαιτεί ιδιαίτερες προσπάθειες, μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε, είναι μια δραστηριότητα χαμηλής πρόσκρουσης (σε αντίθεση με το τρέξιμο και το άλμα) και ισχύει ως δραστηριότητα καύσης λίπους. Μπορείτε να περπατήσετε με οποιοδήποτε είδος παπουτσιού, καλύτερα αν τρέχετε ή γυμναστήριο, και να συνοδεύσετε τον περίπατο με μουσική, podcasts ή audiobooks.

Ορίστε τον εαυτό σας στόχους

Κοιτάξτε στα περιοδικά ή στο Διαδίκτυο για φωτογραφίες ενός τόπου, ενός σπιτιού ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει και κρεμάστε τα σε ένα μέρος του σπιτιού όπου μπορείτε πάντα να τα δείτε. Η οπτικοποίηση αυτού που ονειρεύεστε θα σας βοηθήσει να το επιτύχετε πιο εύκολα. Ακούγεται παράλογο, αλλά αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι πραγματικά αποτελεσματική.

Αποφύγετε τις υγρές θερμίδες

Αποφύγετε τις υγρές θερμίδεςΔεν χυμούς, δεν ανθρακούχα ποτά ή αθλητικά ποτά. Η ημερήσια δόση υγρού πρέπει να είναι 35-40 ml για κάθε κιλό βάρους και επιπλέον 500-1000 ml για κάθε ώρα άσκησης. Επίσης, αποκλείστε τα ελαφρά ανθρακούχα ποτά που ενεργοποιούν το ίδιο σύστημα ανταμοιβής που ενεργοποιείται όταν τρώμε γλυκά. Έχοντας μόνο κενές θερμίδες, εάν πίνετε αυτά τα ποτά θα έχετε ακόμα επιθέσεις πείνας.

Δώστε στον εαυτό σας έναν λόγο

Γιατί θέλετε να χάσετε βάρος; Είναι καλύτερα να το γράψετε και να κρατήσετε τα κίνητρα πάντα στο προσκήνιο: στο μπάνιο, στην κουζίνα, στο τηλέφωνο, στο αυτοκίνητο, οπουδήποτε. Πρέπει να είναι κάτι κίνητρο όπως “θέλω να χάσω βάρος, ώστε να μπορώ να τρέξω μετά από τα παιδιά μου ή το σκυλί μου χωρίς να τρέχω από την αναπνοή” ή “θέλω να φορέσω ένα φόρεμα για το γάμο των φίλων μου”.

Ενισχύει τους μυς για περισσότερη σταθερότητα

Ενισχύει τους μυς για περισσότερη σταθερότηταΞεκινήστε ασκώντας ισορροπία σε ένα πόδι ή σε μια ασταθή επιφάνεια (άμμο, μπάλα bosu ή κάτι παρόμοιο). Αυτές οι κινήσεις βοηθούν το νευρομυϊκό σας σύστημα να λειτουργεί αποτελεσματικά και να σταθεροποιεί τους μυς για να αποτρέψει τυχόν τραυματισμούς.

Κρατήστε ένα ημερολόγιο τροφίμων

Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ιδέα ή υποτιμούν τον αριθμό των θερμίδων που παίρνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σύμφωνα με μια μελέτη, δύο ομάδες (η πρώτη δίαιτα και η άλλη όχι) που είχαν παρόμοιο βάρος, ΔΜΣ, ποσοστό σωματικού λίπους, επίπεδο εκπαίδευσης, κλήθηκαν να αναφέρουν τον αριθμό των ημερήσιων θερμίδων. Και οι δύο ομάδες υποτίμησαν την πρόσληψη θερμίδων κατά περίπου 1000 θερμίδες.
Από την άλλη πλευρά, η λήψη πολύ λίγων θερμίδων μπορεί να εμποδίσει την απώλεια βάρους επειδή τα κύτταρα πηγαίνουν σε λειτουργία “λιμού” και απορροφούν περισσότερο λίπος από ό, τι θα έπρεπε. Είναι απαραίτητο να τρώτε αρκετά, για να συνηθίσετε το σώμα να κάψει το συσσωρευμένο λίπος.

Συμπυκνώστε όταν τρώτε

Παρακολουθείτε τηλεόραση ενώ τρώτε, κάθεστε στον υπολογιστή ή χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο; Όταν τρώτε, θα ήταν καλύτερο να αποσυνδεθείτε αποφεύγοντας να κάνετε κάποια τυπικά λάθη. Η πέψη στην πραγματικότητα αρχίζει με τα μάτια, τα οποία βλέπουν το φαγητό, και το στόμα μας παράγει τα ένζυμα στο σάλιο για να ξεκινήσει η διαδικασία της πέψης πριν αρχίσει να καταπιεί. Μιλώντας για κατάποση, θυμηθείτε ότι πρέπει να μασάτε περίπου 25 φορές πριν καταπιείτε. Εάν πάσχετε από κοιλιακό φούσκωμα, ειδικά μετά το φαγητό, είναι πιθανώς επειδή καταναλώνετε επίσης αέρα μαζί με τα τρόφιμα. Γι ‘ αυτό είναι σημαντικό να το κάνετε ήρεμα.

μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *