Εκπληκτικές αιτίες πόνου στις αρθρώσεις

4

Ο πονεμένος ώμος σας, η άκαμπτη πλάτη ή ο πονεμένος ισχός μπορεί να μην σημαίνουν αυτό που νομίζετε ότι κάνει. Ενώ οι συνηθισμένοι ένοχοι πίσω από τον πόνο στις αρθρώσεις προκαλούνται συνήθως από τη γήρανση ή την αρθρίτιδα, την τενοντίτιδα ή τη θυλακίτιδα, μερικές από τις πιθανές αιτίες πίσω από τον πόνο στις αρθρώσεις σας μπορεί να σας εκπλήξουν. Αυτός ο παλιός τραυματισμός του μπέιζμπολ μπορεί να μην είναι η πηγή του πόνου που αισθάνεστε. Ο πόνος στον ώμο μπορεί να είναι σύμπτωμα εμφάνισης καρδιακών παθήσεων ή ακόμα και καρδιακής προσβολής. Μπορεί επίσης να σηματοδοτήσει ότι η χοληδόχος κύστη σας είναι στο fritz.

Ο πόνος στον ώμο μπορεί επίσης να προκληθεί από διαφραγματοκήλη. Σε γενικές γραμμές, εάν μετακινήσετε τον ώμο σας και ο πόνος χειροτερεύει, είναι πιθανώς ένα κοινό ζήτημα. Εάν ο πόνος επιμένει, κλείστε ραντεβού για να μιλήσετε γι ‘ αυτό με το γιατρό σας. Με τόσα πολλά κινούμενα μέρη, δεν είναι περίεργο ότι οι πλάτες μας πονάνε από καιρό σε καιρό.

Άλλοι λόγοι για τους οποίους τα ισχία ή τα γόνατά σας θα μπορούσαν να βλάψουν

1Αλλά οι σπόνδυλοι, οι δίσκοι, οι μύες και οι τένοντες μας δεν είναι πάντα οι ένοχοι. Οι πέτρες στα νεφρά, η εγκυμοσύνη και ο τοκετός μπορούν να ασκήσουν μεγάλη πίεση στην πλάτη σας, ειδικά στον κόκκυγα. Ο ιερολαγόνιος (SI) σύνδεσμος μπορεί επίσης να δημιουργήσει προβλήματα μεταξύ της κάτω σπονδυλικής στήλης και των οστών της πυέλου. Ακόμη και η φυλή σας είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει τους ασθενείς με πόνο στην πλάτη. Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, οι μαύρες γυναίκες είναι δύο έως τρεις φορές πιο πιθανό από τις λευκές γυναίκες να έχουν μέρος της κατώτερης σπονδυλικής στήλης να γλιστρήσει εκτός τόπου.

Το να τριγυρνάς δεν έχει πλάκα. Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι ο πόνος του ισχίου ή του γόνατος είναι απλώς ένα άλλο σημάδι γήρανσης. Υπάρχουν διάφοροι άλλοι λόγοι για τους οποίους οι γοφοί ή τα γόνατά σας θα μπορούσαν να βλάψουν, για παράδειγμα, μια κήλη, ενδομητρίωση και ισχιαλγία. Ένας υπολειτουργικός θυρεοειδής, λοίμωξη, λύκος, νόσος του Crohn, ασθένεια Lyme, ουρική αρθρίτιδα και ακόμη και μια αντίδραση σε ορισμένα αντιβιοτικά μπορεί να προκαλέσει πόνο στις αρθρώσεις σας. Κοινές ασθένειες όπως η γρίπη μπορεί επίσης.

Η πρώτη σας γραμμή άμυνας κατά του πόνου των αρθρώσεων είναι να παραμείνετε υγιείς. Κρατώντας τις αρθρώσεις σας κινούμενες τους βοηθά να παραμείνουν λιπαροί και έτοιμοι να πάνε, οπότε φροντίστε να εργαστείτε στην ημέρα σας. Τρώγοντας μια υγιεινή διατροφή και συμπεριλαμβάνοντας τη σωστή ποσότητα ασβεστίου και βιταμίνης D μπορεί επίσης να σας κρατήσει στο σωστό δρόμο για υγιή οστά και αρθρώσεις.

Σχετικά με κάθε πόνο

2Φυσικά, είναι καλύτερο να μιλήσετε με το γιατρό σας για οποιοδήποτε πόνο που μπορεί να έχετε που δεν θα πάει μακριά μέσα σε μερικές εβδομάδες. Στο ραντεβού σας, προσπαθήστε να εντοπίσετε πότε άρχισε ο πόνος, τι κάνατε και τι, αν μη τι άλλο, προσφέρει ανακούφιση.  Το μέλλον της ορθοπεδικής αρχίζει σήμερα στο Beaumont. Με τους ειδικούς πεπειραμένους και στις χειρουργικές και μη-χειρουργικές θεραπείες για τον πόνο ισχίων, γονάτων και ώμων, μπορούμε να σας δώσουμε μια πληθώρα επιλογών για να ικανοποιήσουμε τις συγκεκριμένες ορθοπεδικές ανάγκες σας. Εάν σκέφτεστε τη χειρουργική επέμβαση, εμπιστευθείτε τους ειδικούς που εκτελούν περισσότερες αντικαταστάσεις αρθρώσεων από οποιονδήποτε άλλο στο Μίτσιγκαν.

Ορισμός ο πόνος στις αρθρώσεις είναι δυσφορία που προκύπτει από οποιαδήποτε άρθρωση — το σημείο όπου συναντώνται δύο ή περισσότερα οστά. Ο πόνος στις αρθρώσεις ονομάζεται μερικές φορές αρθραλγία. Ο πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να είναι ήπιος, προκαλώντας κάποια πόνο κάθε φορά που μετακινείτε την άρθρωση σας. Ή ο πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να είναι σοβαρός, καθιστώντας αδύνατη τη χρήση της άρθρωσης σας. Ο πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να επιδεινωθεί από την κίνηση, την πίεση ή την αντίσταση που φέρει βάρος με τη δραστηριότητα.

Ζεστασιά, πρήξιμο και ευαισθησία

3Ο πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να σχετίζεται με τοπική ζεστασιά, πρήξιμο και τρυφερότητα. Ο πόνος στις αρθρώσεις είναι σπάνια έκτακτη ανάγκη. Οι περισσότερες περιπτώσεις ήπιου πόνου στις αρθρώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία στο σπίτι. Κοινή ανατομία μια τυπική άρθρωση αποτελείται από οστά που χαρακτηρίζονται από χόνδρο που χρησιμεύει ως μαξιλάρι αποσβέσεως για τα γειτονικά οστά. Οι σύνδεσμοι συνδέουν το οστό με το οστό γύρω από την άρθρωση.

Οι θύλακες είναι γεμάτοι με υγρό σάκοι που παρέχουν επιφάνεια ολίσθησης για γειτονικούς τένοντες. Οι τενόνες συνδέουν τους μυς με τα οστά γύρω από την άρθρωση. Ο τραυματισμός ή η ασθένεια οποιασδήποτε από τις δομές των αρθρώσεων μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στην άρθρωση.

μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *