Χαρούμενος στην απώλεια βάρους

4

όλοι ψάχνουν για το κλειδί της ευτυχίας, σε κάποιο σχήμα ή μορφή. Και αν και αυτό που φέρνει ένα άτομο χαρά μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που φέρνει χαρά σε ένα άλλο, υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που όλοι πρέπει να είμαστε πραγματικά ικανοποιημένοι. Ένα πρόσφατο νήμα της Quora έθεσε το φαινομενικά απλό (αλλά, στην πραγματικότητα, αρκετά φορτωμένο) ερώτημα: τι κάνει ένα άτομο πραγματικά ευτυχισμένο; Οι απαντήσεις ποικίλλουν, αλλά όλοι θα αντηχούν με όποιον αναζητά τρόπους να είναι ο πιο ευτυχισμένος εαυτός τους.

Έχοντας ένα σκοπό. Όλοι χρειαζόμαστε κάτι για να μας οδηγήσει και να μας δώσει λόγο στη ζωή μας, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο ή μικρό μπορεί να είναι. Μέρος της ευτυχίας είναι η ανακάλυψη του δικού σας σκοπού, ωστόσο το ορίζετε. Αναζητήστε νόημα για μεγαλύτερη εκπλήρωση.

Έχοντας έναν σκοπό

1Όταν έχουμε έναν σκοπό μεγαλύτερο από τον εαυτό μας για τον οποίο μπορούμε να εφαρμόσουμε τα μοναδικά μας ταλέντα, αισθανόμαστε τελικά εκπληρωμένοι και ευτυχισμένοι. Έτσι για να ξεκινήσετε πρέπει να ξέρετε σε τι είστε καλοί – είστε καλός ομιλητής, διοργανωτής ή μάγειρας; Ή σας αρέσουν τα ζώα; Ή περίεργος για την πολιτική; Μάθετε ποια είναι τα δυνατά σας και εφαρμόστε τα για να επιτύχετε κάτι μεγάλο μόνο ή με άλλους”, λέει ο χρήστης της Quora Tonka Zorluer. Δίνοντας σε άλλους. Οι πράξεις καλοσύνης δεν είναι μόνο επωφελείς για τον δέκτη  μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο και στη δική σας ευτυχία.

Η παροχή σε άλλους θέτει τα πράγματα σε προοπτική και μπορεί να μας κάνει πιο ευτυχισμένους από το να πάρουμε κάτι για τον εαυτό μας. Οι νευρολόγοι προτείνουν ότι οι εγκέφαλοί μας είναι ενσύρματοι να αντλούν ευχαρίστηση από το δόσιμο: πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η παροχή, αντί να παίρνουμε, μας κάνει πολύ πιο ευτυχισμένους. Το παράδοξο της γενναιοδωρίας υποδηλώνει ότι ανεξάρτητα από το εισόδημα, τα άτομα που ξοδεύουν τόσο χρόνο όσο και χρήματα σε άλλους είναι σημαντικά πιο ευτυχισμένα από αυτά που ξοδεύουν για τον εαυτό τους  λέει ο χρήστης της Quora Viktorija Veltmane.

Αγάπη και συντροφικότητα. Η αγάπη, σε οποιαδήποτε μορφή, φέρνει την ευτυχία στη ζωή μας. Οι υγιείς σχέσεις με τους φίλους, την οικογένεια και τους σημαντικούς άλλους μπορούν όλοι να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής σας και να φέρουν χαρά σε αυτό. Είμαστε κοινωνικά πλάσματα στην καρδιά, ανεξάρτητα από το πόσο ντροπαλοί ή ήσυχοι είναι κάποιοι από εμάς”, λέει ο χρήστης της Quora Joshua Otusanya. “Επιθυμούμε να αγαπούμε από εκείνους που βρίσκονται πιο κοντά μας. Για να είναι ευτυχισμένος, είναι επιτακτική ανάγκη να έχουν ουσιαστικές σχέσεις με άλλους ανθρώπους, τόσο ρομαντική και πλατωνική.

Έχοντας ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες

2Ποιο είναι το σημείο να ζεις μια ζωή ευτυχίας όταν δεν μπορείς να την βιώσεις με όσους βρίσκονται κοντά σου. Έχοντας Βασικές Ανάγκες Ικανοποιούνται. Αυτό είναι ένα μη-brainer, αλλά η πρόσβαση σε τρόφιμα, νερό, ρούχα και καταφύγιο είναι το κλειδί για την ευτυχία. Ωστόσο, η εσφαλμένη αντίληψη είναι ότι περισσότερα χρήματα και υλικά πράγματα πέρα από αυτές τις ανάγκες συσχετίζονται άμεσα με την ευτυχία, και αυτό δεν συμβαίνει απαραίτητα.

Παρακολούθησα ένα ντοκιμαντέρ που ονομάζεται Happy που εξήγησε την επιστήμη της αληθινής ευτυχίας ενώ μελετούσε τα επίπεδα ευτυχίας σε πλούσιες και φτωχές χώρες”, λέει ο Joshua Otusanya. Τα αποτελέσματά τους διαπίστωσαν ότι τα χρήματα και η ευτυχία συσχετίζονται μόνο άμεσα σε ένα βαθμό. Τα χρήματα συμβάλλουν σημαντικά στην ευτυχία σας μέχρι να ικανοποιηθούν οι βασικές σας ανάγκες τρόφιμα, νερό, καταφύγιο, ρούχα κλπ. Αφού μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να ικανοποιήσετε αυτές τις ανάγκες, το ποσό των χρημάτων ευτυχίας μπορεί να σας φέρει δεν αυξάνεται δραστικά πια.

Μείνετε Υγιείς. Δυστυχώς, η υγεία μας δεν είναι πάντα κάτι που μπορούμε να ελέγξουμε. Ωστόσο, αυτό που είναι στα χέρια μας είναι η ικανότητά μας να φροντίζουμε το σώμα μας όσο καλύτερα μπορούμε. Παραμένοντας δραστήριοι, τρώγοντας τρόφιμα που τρέφουν το σώμα μας και καλλιεργώντας την ψυχική μας υγεία (η οποία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική υγεία), όλα συμβάλλουν στην ευτυχία μας.

Το κλειδί είναι να αγαπάς τον εαυτό σου

3Αποδοχή του εαυτού σας. Ένα τεράστιο μέρος της ευτυχίας στη ζωή σας είναι να είστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας. Για τους περισσότερους, αυτό σημαίνει την τήρηση κάποιου είδους ηθικού κώδικα που τους δίνει λόγο και τους κρατά υπόλογους. Η αυτοεκκαθάριση που περιγράφεται στην ιεραρχία της θεωρίας των αναγκών του Maslow, της ηθικής και της παραμονής του αληθινού στον εαυτό σας είναι όλα κρίσιμα μέρη του περιεχομένου.

Όταν μάθετε πώς να έχετε αγάπη για τον εαυτό σας, θα παρατηρήσετε ότι πολλά πράγματα θα συμβούν. θα σταματήσετε να ψάχνετε έξω από τον εαυτό σας για ευτυχία. Δεν θα αισθανθείτε αναγκασμένοι να κάνετε πράγματα για αποδοχή ή έγκριση και να σταματήσετε να αγοράζετε πράγματα που δεν χρειάζεστε για προσωρινή ευχαρίστηση.

Θα σταματήσεις να παίρνεις τα πράγματα προσωπικά. Η απόρριψη δεν είναι ψυχή-σύνθλιψη. Κανείς δεν θα μπορούσε να σας καταλάβει με τον τρόπο που καταλαβαίνετε τον εαυτό σας, οπότε μην περιμένετε να το κάνουν. Να είστε ο δικός σας συνήγορος. Η ζωή σας θα γίνει πιο πολύχρωμη. Χωρίς αυτές τις κοινωνικές πιέσεις θα ανακαλύψετε τα πράγματα που πραγματικά απολαμβάνετε να κάνετε και ίσως ακόμη και να ανακαλύψετε κάποια κρυμμένα ταλέντα στη διαδικασία. Τα κίνητρά σας θα είναι καθαρά.

Δεν θα πρέπει να πάρει ταιριάζει ή προώθηση στην καριέρα σας για να εντυπωσιάσει κανέναν, θα πρέπει να το κάνει για σας. Θα συνειδητοποιήσετε ότι αξίζετε να είστε ευτυχισμένοι. Θα βρείτε ακόμη ότι είναι πολύ πιο εύκολο να δώσετε αγάπη σε άλλους.

μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *