Πράσινες θεραπείες κατά της υπέρτασης

Πράσινες θεραπείες κατά της υπέρτασης

Υπάρχουν πράγματι πολλά στη φύση διορθωτικά μέτρα κατάλληλα για την εξισορρόπηση της πίεσης. Σε σύγκριση με τα συνθετικά ναρκωτικά, δεν έχουν τις παρενέργειες που μερικές φορές περιορίζουν ή ακόμη και συμβουλεύουν κατά της χρήσης τους. Δεν είναι μόνο ότι, ενώ τα συνθετικά ναρκωτικά δρουν αδιακρίτως σε υπέρταση λεγόμενη “απαραίτητη”, δηλαδή, εκείνοι που δεν έχουν προφανή αιτία φυσιολογικές, τα φυτά που ristabilizzano πίεση έχουν συγκεκριμένες ιδιότητες που αποσκοπούν στην επίλυση του προβλήματος με βάση, η οποία μπορεί να προκαλέσει αύξηση της αρτηριακής πίεσης και η οποία μπορεί να είναι διαφορετικής φύσης.

Καρδιά βότανο εάν πάσχετε από κατακράτηση υγρών

Καρδιά βότανο εάν πάσχετε από κατακράτηση υγρώνΗ υπέρταση συχνά συνδέεται με την παχυσαρκία, την κατακράτηση νερού και την κακή λειτουργία των νεφρών. Για την προώθηση της διούρησης, η καρδιακή είναι εξαιρετική, η οποία μειώνει τη συχνότητα των καρδιακών παλμών και ηρεμεί το νευρικό σύστημα. Μία από τις καλύτερες μορφές λήψης αυτού του βοτάνου είναι η έγχυση: βάλτε μια χούφτα ξηρού φυτού σε μισό λίτρο βραστό νερό, αφήστε να σταθεί για περίπου δέκα λεπτά, στέλεχος και ποτό.

Χρησιμοποιείται κυρίως ως ρευστοποιητής αίματος και ως εκ τούτου προληπτικό της φλεβικής στάσης και οποιουδήποτε επακόλουθου μικρο-αιμορραγικού και μικρο-εμβολικού φαινομένου, το τριαντάφυλλο είναι επίσης ένα εξαιρετικό αγγειοδιασταλτικό και υποτασικό. Τα άτομα που επωφελούνται περισσότερο είναι εκείνα που έχουν δυσκολία στον ύπνο λόγω της επανάληψης ενοχλητικών σκέψεων ή πεπτικών δυσκολιών. Τα καλά αποτελέσματα μπορούν ήδη να επιτευχθούν με απλή έγχυση λουλουδιών: βάλτε μια χούφτα λουλουδιών τριαντάφυλλου σε μισό λίτρο βραστό νερό. Αφήστε να εγχυθεί για 15 λεπτά, στέλεχος και ποτό.

Αυτό το φυτό έχει έντονη ρυθμιστική δραστηριότητα στο ρυθμό και τη συχνότητα του καρδιακού παλμού και της αγωγής των νεύρων γενικά. Είναι επομένως εξαιρετική κατά της υπέρτασης, συχνά παροδική, λόγω υπερδιέγερσης, άγχους, υπερβολικής συναισθηματικότητας, η οποία συνοδεύεται από ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού.

Δόσεις: 5-15 σταγόνες υγρού εκχυλίσματος 3 φορές την ημέρα, για 3 εβδομάδες το μήνα. Ή μπορείτε να πάρετε την έγχυση, βάζοντας μια κουταλιά της σούπας αποξηραμένα λουλούδια σε 200 ml βραστό νερό για 15 λεπτά: πίνετε 2 φλιτζάνια την ημέρα, πάντα για 3 εβδομάδες το μήνα.

Σκόρδο εάν είστε υπέρβαροι

Σκόρδο εάν είστε υπέρβαροιΓνωστή από την αρχαιότητα ως ένα ισχυρό καθαρισμό και ισχυρό ipotensore, το σκόρδο έχει το ελάττωμα του να είναι ανεπαρκώς ανεκτή άτομα με υπερδραστήρια και παρορμητική, επιρρεπείς σε υπέρταση, ενώ είναι αποδεκτό να “flemmatici”, που συχνά τείνουν να κατακράτηση υγρών, η παχυσαρκία και οι επακόλουθες Κυκλοφορητές καθυστερήσεις. Τέτοια θέματα, προδιάθετα στη συσσώρευση λιπών και τοξινών, είναι εκείνα που χρειάζονται περισσότερο για να καθαρίσουν τον εαυτό τους και το σκόρδο, που λαμβάνεται κυκλικά, γίνεται γι ‘ αυτούς όχι μόνο θεραπευτικό, αλλά και προληπτικό των υπερτασικών φαινομένων.

Δόσεις: 20 σταγόνες μητρικού βάμματος 1-3 φορές την ημέρα.πιο ευχάριστη στη γεύση (και αβλαβής για την αναπνοή) είναι εύκολα διαθέσιμες στην αγορά. Από αυτά, ανάλογα με την έκταση της διαταραχής, μπορούν να ληφθούν 3 έως 6 ημερησίως.

Η ελιά ελέγχει επίσης την υψηλή χοληστερόλη

Η ελιά ελέγχει επίσης την υψηλή χοληστερόληΑυτό το φυτό, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά της μεσογειακής χλωρίδας, είναι η κόρη του ήλιου: αναπτύσσεται στις πιο καυτές περιοχές, έτσι ώστε να αποθηκεύει όλη την ενέργεια του καλοκαιριού. Τα φύλλα του έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: το κάτω πρόσωπο, το οποίο απορροφά το φως του “χαμηλού” ήλιου το πρωί και αργά το απόγευμα, είναι αδιαφανές και κοίλο, ικανό να το δέχεται και να το ενισχύει.η άνω όψη, η οποία δέχεται τον ήλιο στις πιο φλογερές ώρες, είναι γυαλιστερή και κυρτή, δηλαδή αντανακλά το φως με την απόσβεση της επίδρασής του. Από αυτή την ικανότητα ρύθμισης της ποσότητας φωτός και θερμότητας, αντλείται η αποτελεσματικότητα της ελιάς στην εξισορρόπηση της αρτηριακής πίεσης. Όχι μόνο αυτό: η ελιά και τα φυτοθεραπευτικά παράγωγά της έχουν την ικανότητα να ρυθμίζουν τα λίπη στο αίμα. Επομένως, όταν η υπέρταση συνδυάζεται με υπερχοληστερολαιμία.

Δόσεις: οι δόσεις αυτής της θεραπείας ποικίλλουν ανάλογα με την έκταση της διαταραχής και την ατομική ευαισθησία. Καλύτερα να ξεκινήσετε με μεσαίες-χαμηλές δόσεις και να αυξήσετε ανάλογα με τις ανάγκες: 15-20 σταγόνες υγρού εκχυλίσματος ή 30 μητρικού βάμματος 2-3 φορές την ημέρα είναι ήδη αρκετές σε περιπτώσεις ήπιας υπέρτασης.για τη φροντίδα συντήρησης, πάρτε 5-10 σταγόνες υγρού εκχυλίσματος το βράδυ.

μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *